Pitkään on ollut mielessä pihlajanmarjahyytelön kokeilu ja nyt inspiraatio sitten iski, kun kaikki kotipihan pihlajat suorastaan notkuvat punaisia marjoja. Tein ihan pienen koesatsin, josta sopivasti tuli 3 purkillista (1,5dl/prk) Hyytelö olikin yllätyksekseni ihanan punaista, jotenkin olin kuvitellut että siitä tulisi oranssia, mikä lie harhaluulo sekin...

1933017.jpg

Ohje:

1 litra pihlajanmarjoja

2 ½ dl vettä

100g hillosokeria/ 1dl mehua (minulla meni 400g hillosokeria)

(1-2 rkl konjakkia)

1. Pihlajanmarjat voi kerätä puusta isoinakin ryppäinä, ei tarvitse erotella jokaista marjaa erikseen. Marjat kannattaa huuhdella siivilässä ennen niiden keittämistä ja poistaa suurimmat roskat joukosta.

2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää marjat joukkoon. Keitä seosta hiljalleen kannen alla, kunnes marjat vaalenevat ja mehu irtoaa.

3. Siivilöi mehu tiheän siivilän läpi pariin kertaan. Mittaa mehun määrä ja lisää tarvittava määrä hillosokeria.

4. Keitä mehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Tee hyytelökoe ennen kun purkitat hyytelön.

Hyytelökoe: Jäähdytä pieni lautanen kylmäksi jääkaapissa. Tipauta lusikallinen kuumaa mehua lautaselle ja pane se hetkeksi jääkaappiin. Kun mehu on jäähtynyt, vedä sen keskelle lusikalla vako. Kun vako ei umpeudu, on hyytelö valmista.

5. Purkita hyytelö puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin. Täytä purkit mahdollisimman täyteen ja kierrä kansi tiiviisti kiinni. Jäähtyessään hyytelö vetää purkin kannen ns. vakuumiin ja siten hyytelö säilyy paremmin. Jos purkki on vajaa tätä ilmiötä ei tapahdu, joten käytä vajaat purkit ensin!