Teinpä tuossa taannoin puolukkahilloa. Sitä, kun aina talven aikana kuluu ja itse tehty on niin paljon parempaa kuin kaupasta ostettu. Metsä täynnä ihania punaisia marjoja...

1916018.jpg

Tarvitset hilloon:

puhtaita kuumennettuja lasipurkkeja

2 kg puhdistettuja puolukoita

1 kg hillosokeria

n. ½-1 dl vettä

   1916022.jpg  1916024.jpg

1. Mittaa puolukat suureen kattilaan ja lisää vesi joukkoon. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

2. Lisää hillosokeri joukkoon koko ajan hyvin hämmentäen. Jatka seoksen kuumentamista miedolla lämmöllä ja sekoittele välillä.

3. Anna hillon kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Nosta sitten kattila liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana ja kuori pinnalta vaahto pois.

4. Laita hillo kuumennettuihin lasitölkkeihin aivan piripintaan saakka ja väännä kansi tiukasti kiinni. Hillo hyytyy seuraavaan päivään mennessä lopullisesti. Säilytä viileässä.