Puolukkamehuja leitellessä juolahti mieleen, että tässä samallahan saisi helposti keitettyä myös perinteistä vispipuuroa puolukoista. Koskaanhan ei voi tietenkään tehdä mitään helposti ja nopeasti. Nyt halusin puolukkapuuroon vaihtelua mustaherukoista. Niitä tuli keäsllä pakastettua sellaisenaan perkaamattomina. Minulla on aina tapana kiisseleistä ja vispipuuroista siivilöidä marjat pois, meillä ei oikein tee kauppaansa sellainen soppa, jossa on sattumia mukana. =) Sen vuoksi en herukoita viitsi alkaa sen kummemmin puhdistamaan keruu vaiheessa, kun kuitenkin siivilöin ne keitoksistani pois. Toki minulla on myös puhdistettuja marjoja pakastin pullollaan.

1956896.jpg

Tämän tein siten, että laitoin ensin kattilaan 8 dl vettä ja lisäsin siihen sokeroitua puolukka mehua 2 dl. Pakastimesta nakkasin joukkoon pussillisen (n.4 dl) jäisiä perkaamattomia mustaherukoita. Keittelin seosta välillä sekoittaen niin kauan, että mustaherukat pehmenivät. Sitten siivilöin mehun toiseen kattilaan ja sen alkaessa kiehumaan, lisäsin joukkoon reilun 1 dl mannasuurimoita koko ajan vispilällä sekoittaen. Vispipuuroa hauduttelin miedolla lämmöllä n. 10-15 minuuttia ja lisäsin sokeria maun mukaan (n.½-1 dl). Puuron jäähdyttyä vatkasin sen sähkövatkaimella vaahdoksi.

Helppoa ja herkullista! Helpoiten tämän olisi tietenkin tehnyt pelkästä puolukkamehusta, jolloin siihen olisi voinut lisätä mannasuurimot suoraan. Vaihtelu virkistää. =)

Kuvassa puuro tarjoiltuna vaniljakastikkeen kera, on se vaan niin hyvää!