Tämän ohjeen bongasin Emerald City blogista. Oli niin herkun näköistä, että pitihän sitä kokeilla. Itse tein gluteenittoman version tästä tällä kertaa ja laitoin päälle daimsuklaata. Laitankin tähän ohjeen sellaisena, kun itse sen tein. Piirakasta tuli todella kuohkea ja aivan syntisen hyvän makuinen. =) Tein tätä jo pari viikkoa sitten ja osa meni silloin heti pakastimeen. Enpä sitten ehtinyt ottaa kuvia silloin näistä, kun katosivat niin nopeasti parempiin suihin. Nyt kaivoin pakastimesta loput ja nappasin kuvat =) Kestää siis hyvin pakastustakin. Daimsuklaassa on sen verta kovia sattumia joukossa, että leikatessa pinta hieman halkeili, mutta sehän ei makuun vaikuta... =)

2080251.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pohja:

4 kananmunaa

4 dl sokeria

150 g voisulaa

2 prk (120 g/prk) Kidius karamelli-suklaavanukasta (muutkin käy)

6 dl vehnäjauhoja (korvasin nämä sunnuntain gluteenittomilla jauhoilla)

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

1. Sulata voi ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Kääntele taikinan joukkoon vuorotellen vanukasta, voisulaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia kunnes piirakka on sisältäkin kypsää.

5. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus:

125 g huoneenlämpöistä voita

300 g daimsuklaata (muutkin käy esim. geisha)

1. Paloittele suklaa ja rasva kulhoon ja sulata vesihauteessa tasaiseksi massaksi.

2. Kaada kuorrute jäähtyneen piirakan päälle, voit käyttää lastaa apuna levityksessä.