Eilen teki mieli leipoa jotain hyvää. (Kaikkihan ne tietty on hyviä.) Käsiini osui sitten aikanaan koulussakin hyvin suosittu toskapiirakan ohje, joten siitä se ajatus sitten lähti...Tuli tosi hyvää kuten aina koulussakin. Minun makuuni toskaa olisi saanut olla hieman paksumpi kerros päällä. Kuorrutteen ohjeen voikin ihan hyvin tehdä vaikka kaksinkertaisena, jos tykkää paksummasta kuorrutteesta.

2033031.jpg

Tällä ohjeella tulee yksi uunipellillinen piirakkaa.

Ohje:

4 kananmunaa

3 dl sokeria

1 ½ dl kermaa/maitoa

100 g voita tai margariinia

4 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää vaahdon joukkoon ensin kerma ja sitten jäähtynyt rasvasula.

4. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon.

5. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

6. Kaada taikina uunipellille ja paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrute.

Kuorrutus:

150 g voita

150 g sokeria

150 g mantelilastuja

6 rkl maitoa/kermaa

4 rkl vehnäjauhoja

1. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä seosta n. 10-15 minuuttia hellalla miedolla lämmöllä niin, että se kiehahtaa.

2. Ota piirakka uunista ja levitä kuorrute tasaiseksi kerrokseksi piirakan päälle.

3. Paista piirakaa vielä n. 10 minuuttia kunnes kuorrute on saanut kauniin kullanruskean värin.