Löysin paikallisesta säästökuopasta pitkään etsimiäni pieniä karkkivuokia. Siitä paketin kyljestä sattui sitten silmiini jääsuklaiden ohje. Mutta eihän sitä koskaan voi mitään ihan suoraan ohjeen mukaan tehdä...vai voiko? Päätin sitten hiukka tuunata ohjetta ja löysinkin s-marketista kuvassa olevan havaji-sekoituksen, joka sisältää ainakin rusinoita, banaania, papaijapaloja, anansta ja kookospähkinää. Lisäksi ostin pienen pussillisen cashewpähkinöitä. Ne on niin hyviä!

2054812.jpg

2054798.jpg

Ohje:

250 g kookosrasvaa

2 kananmunaa

3 dl tomusokeria

1 dl kaakaojauhetta

1 tl vanilliinisokeria

(minä laitoin lisäksi n. kourallisen tuota havaji-sekoitusta ja muutaman cashewpähkinän rouhittuna sekaan)

1. Sulata ensin kookosrasva ja anna sen jäähtyä.

2. Vaahdota kananmunat ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää vaahdon joukkoon kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. (Lisää tässä vaiheessa myös esim. pähkinät, jos haluat tuunata perinteisen suklaan makua)

4. Lopuksi valuta jäähtynyt kookosrasva ohuena nauhana seoksen joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

5. Jaa massa pieniin karkkivuokiin ja anna jähmettyä.