Olin jo ennen joulua päättänyt tehdä tänä vuonna kakuksi hyydytetyn kaakun. Monta kertaa ennen joulua tuli myös luumurahkaa maisteltua, joten siitä se ajatus sitten kutakuinkin lähti. Tein tämän ihan mututuntumalla, joten mitään tarkkoja ohjeita en osaa antaa. Kirjoitan kuitenkin käyttämäni aineet ylös, jos joku innostuu kokeilemaan ja improvisoimaan.

2181062.jpg

Pohjan tein pipareista, jotka laitoin minikrip-pussiin ja hakkasin kaulimella murusiksi. Pohjaan laitoin myös margariinia sen verran, että se sitoi muruset.

Täytteeseen vaahdotin ensin purkillisen floravanillaa, sitten siihen tuli yksi purkki rommirusinarahkaa ja reilu puoli purkkia luumusosetta. Niin ja tietenkin sokeria... Käytin ensimmäistä kertaa jauhemaista liivatetta ja se toimi hyvin, sitä tuli tähän määrään 1 ruokalusikallinen. Liivatteen sulatin vajaaseen puoleen desiin rommia.

Kiilteeseen tuli 2 ½ desiä hehku glögiä ja 3 liivatelehteä. Sen sitten lusikan kautta kippasin tuohon päälle ja eikun hyytymään muutamaksi tunniksi.

Juuri ennen tarjoilua koristelin kakun Slyltäni saamalla punaisella kimalteella. Kuva piti napata heti, koska kimalle alkoi sulaa välittömästi kakun päällä.

Ai niin, tein tämän kakun pieneen (halkaisija 20cm) irtopohjavuokaan, ja vuoka tuli näistä ainemääristä ihan täyteen.