Tämä pipari ohje on peräisin rakkaan äitimuorin salaisesta reseptiarkistosta, eli vanhan puusohvan uumenista. Täytyy kyllä sanoa, että oikein maukkaita pipareita tästä tuleekin. Ohje on aika pieni, joten se kannattaa tehdä vaikkapa kaksinkertaisena, jos pipareita kuluu paljon.

2160969.jpg 

Ohje:

300 g voita

3 ½ dl sokeria

2 kananmunaa

2 tl kardemummaa

2 tl kanelia

2 tl neilikkaa

4 rkl siirappia

9 dl vehnäjauhoja

3 tl soodaa

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Lisää mausteet, siirappi ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Taikina on aika löysää ja vaaleaa tässä vaiheessa, mutta kovettuu kyllä jääkaapissa. Parasta onkin antaa taikinan tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

5. Kaulitse taikina ohueksi levyksi hyvin jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta muotilla erilaisia pipareita.

6. Paista pipareita 200 asteisessa uunissa keskitasolla n. 7-10 minuuttia. Ole tarkkana, sillä piparit palavat hyvin herkästi.