Tämä on meidän perheessä ehdoton suosikkikakku jouluna ja tätä on perinteisesti tehty joka joulu tällä samalla reseptillä. Aina ovat kakut onnistuneet hyvin, mutta nyt mokasin. Margariini alkoi olla vähissä, joten laitoin kakkuun voita ja sehän ei sitten siihen passanutkaan. Jo paiston alkuvaiheessa kakku tuli yli reunojen ja muutenkin jäi hiukka kosteaksi siältä, vaikka paistoin sitä melkein puolitoista tuntia. Laitan kuitenkin reseptin tänne, koska tosiaan joka vuosi olen sitä käyttänyt eikä koskaan ole mennyt pieleen. Noh, kerta se on ensimmäinenkin... Tai no, pieleen ja pieleen, meillä kyllä tekee kaikki leivonnaiset kauppansa ihan kiitettävästi oli ne sitten mitä hyvänsä. On ne nuo miehet vaan niin persoja kaikelle hyvälle =)

2112406.jpg

Ohje:

1 pkt kivettömiä taateleita

3 dl vettä

2 ½ dl sokeria

200 margariinia

2 kananmunaa

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1. Mittaa vesi, sokeri ja taatelit kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes taatelit ovat pehmenneet.

2. Lisää margariini taateliseoksen joukkoon ja anna sulaa. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin lisäät muut aineet.

3. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten jäähtyneeseen seokseen.

4. Lisää lopuksi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.

5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun n. 2 litran vetoiseen kakkuvuokaan.

6. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla n. 60 minuuttia.

2126222.jpg

Tässä on samalla ohjeella tehty onnistunut versio tuosta taatelikakusta. =)