Tapaninpäivänä juhlimme kummitätini viisikymppisiä, jonne leivoin pari kakkua hänen toiveidensa mukaan. Toinen oli päärynäinen suklaakakku ja toinen kinuskikakku. Koristeeksi hän toivoi jotain modernia, ei mitään perinteisiä pursotuksia...

2181047.jpg

Tämän suklaakakun tein suoraan ohjeen mukaan, jonka sain kummitädiltäni. Nyt minulla ei enään sitä ohjetta ole, joten en tarkkoja määriä pysty laittaamaan.

Pohja on kuuden munan suklaakakkupohja, gluteeniton. Välissä on kermarahkaa ja säilykepäärynöitä. Kostutus päärynöiden liemellä.

Päällä oleva kuorrute on suklaata ja smetanaa. Yllättävä yhdistelmä, mutta todella toimiva. Suosittelen kokeilemaan. Siihen tuli siis yksi fatserin sininen suklaalevy sulatettuna ja yksi purkki smetanaa. Ne sekoitetaan hyvin keskenään ja sitten vaan levitetään kakun päälle. Tuo määrä riitti juuri tuohon 6 munan kakkuun. Hieman paksumman kerroksen olisin mielelläni laittanut, jos olisi ollut mistä laittaa. Joten ehkä kannattaa tehdä vähän suurempi annos kuorrutetta.

Koristeena on Slyltäni saamasta kuorrutesuklaasta tehtyjä kiekuroita ja pienittyjä vihreitäkuulia, kummitädin toiveesta.