Tällainen oli sitten toinen tämän viikon kakku, johon tuli koristeeksi aikaisemmin tekemäni keltaiset marsipaaniruusut. Tähän käytin myös Slyltäni saamaa vihreää koristelugeeliä.

Koristeena olevinaan ruusuköynös...

Tässä ruusuja hieman lähemmin. Lehdet myös marsipaania.

Kääretorttupohjan ohje:

4 kananmunaa

1 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta

( Voit käyttää myös sihtiruisjauhoja vehnäjauhojen tilalla, myös koko jauhomäärä voi olla pelkästään vehnäjauhoja.)

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. (4-5 minuuttia sähkövatkaimella)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Nostele vaahtoa varovasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet taikinaan.

3. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteisessa uunissa keskimmäisellä ritilätasolla n. 7-10 minuuttia.

4. Anna pohjan jäähtyä muutama minuutti pellillä ennen kuin irroitat sen.

5. Laita pöydälle puhdas leivinpaperi, ei tarvitse sokeroida jos teet kuorrutettavan kääretortun.

6. Kumoa kääretorttu puhtaan leivinpaperin päälle ja irroita varovasti pohjasta leivinpaperi.

7. Jos käytät täytteessä kermaa, anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen tortun täyttämistä. Jos täytteenä on pelkkää hilloa, pohjan voi täyttää hieman lämpimänäkin.

8. Levitä täyte kääretortun päälle ja rullaa leivinpaperin avulla rullaksi. Anna rullan vetäytä leivinpaperiin käärittynä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Jos tarjoat kääretortun heti, kostuta pohja ennen täyttämistä.

Tein toiveesta mansikkatäytteen tähän kääretorttuun. Täytteeseen laitoin 2 dl kermaa vaahdotettuna, 1 prk vaniljarahkaa, n. 2 dl mansikoita soseutettuna, sokeria ja lopuksi hyydytin täytteen 2 liivatelehdellä.

Päällinen on kokonaan tavallisella rahkalla jäykistettyä flora vispiä. Koristeet marsipaania, lisäksi helmiäisnonparelleja ja vihreää koristelugeeliä.