Eilen teki niin kovasti mieli jotain hyvää, vaikka dietillä pitäisikin olla. Tästä mutakakusta on kyllä keveys kaukana, mutta oli se vaan niin hyvää. Ohjeen löysin yhdestä luottoblogistani, jossa vierailen usein, nimittäin Canelian keittiöstä. Ohjeen kopioin suoraan sieltä, mutta laitan sen nyt tännekin näkyville. Itselläni ei suklaata ihan noin paljoa ollut, mutta makuun se ei kyllä vaikuttanut. Kakusta tuli todella ihanan suklainen.

Tarjoilin kakkua mansikoiden ja vaniljakastikkeen kanssa. Innostuin vielä mansikoista tekemään erikseen mansikkakastiketta.

Ohje:

150 g voita

150 g tummaa suklaata

4 rkl vahvaa kahvia

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

3 rkl kaakaojauhetta

3 munaa

2 dl sokeria

1. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä liedellä tai mikrossa. Kun seos on hieman jäähtynyt, sekoita siihen kahvi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe).

2. Vispaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää suklaaseokseen varovaisesti käännellen.

3. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

4. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Kakun olisi hyvä antaa tekeytyä seuraavaan päivään, mutta kuka sitä nyt malttaa? Ei me ainakaan...