Eilen iski (vaihteeksi) hirveä makean himo. Leivinuunissa oli tulet, niin enhän minä voinut vastustaa kiusausta saada leipoa jotain hyvää. Taas meinasi olla vaikeuksia keksiä sopivaa herkkua leivottavaksi. Keksin sitten, että teen pätkiksistä jotain. Aikani surffailin netissä enkä oikein löytänyt mieleistäni ohjetta. Niinpä sitten vain lähdin kauppaan ja keräsin ostoskoriin kaikkea, mitä silmiin sattui osumaan. Pussillinen mini bites pätkiksiä, 4 pätkispatukkaa, pussillinen pähkinäsekoitusta, 2 purkkia smetanaa, kananmunia ja pari levyä fatserin sinistä. Kotona sitten vaan tuumasta toimeen... ja tämmöisen sain aikaan. Voitteko kuvitella, että oli muuten tosi hyvää! Kieli ulkona

Ohje: (pellillinen)

1 pussi (160g) Pätkis mini bites

4 pätkis patukkaa

200 g pähkinäsekoitusta (mitkä tahansa pähkinät käy)

1 dl kevyt kermaa

4 kananmunaa

3 dl sokeria

200 g margariinia

4 ½ dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

2 prk (á 120g) smetanaa

2 levya fatserin sinistä suklaata

1. Mittaa kerma kulhoon ja palottele pussillinen pätkiksiä sekaan. Sulata mikrossa välillä sekoittaen kunnes seos on tasaista.

2. Rouhi pähkinät ja pätkispatukat karkeaksi rouheeksi. Sekoita ne sulan pätkismassan joukkoon.

3. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.

4. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Lisää myös pähkinäpätkisseos ja lopuksi rasva. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa sitä turhaan.

6. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

7. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja valmista sitten täyte.

8. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten sulan suklaan joukkoon smetana. Sekoita kunnolla tasaiseksi.

9. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja tee lusikalla pintaan kuvioita. Voit halutessasi koristella pinnan myös nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen paloiksi leikkaamista.

 

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tempaisin ohjeen ihan täysin tuulesta. Mielestäni onnistuin aika hyvin. Jos tykkää hieman kosteammasta tortusta, jauhoja voisi kokeilla hieman vähentää tai laittaa kermaa vähän enemmän. Ihan kivasti pätkiksetkin siinä maistuvat, varsinkin rouhitut sattumat. Pähkinöitä tässä on aika paljon, ne voisi varmaan ihan hyvin jättää kokonaan poiskin tai ainakin vähentää määrää, jos ei tykkää pähkinöistä. Minä kuitenkin rakastan pähkinöitä ja suklaata ja varsinkin niitä yhdessä.