Eilen meillä, kuten varmasti monen muunkin kotona, oli hernekeittopäivä. Se hernekeittohan oikein huusi pannukakkua jälkkäriksi, niinpä piti sitten vielä iltakahville pyöräyttää nopeasti pannari. Kylläpä se sitten maistuikin hyvältä äidin tekemän karviaishillon kanssa. Nami!

Ohje:

8 dl maitoa

3 kananmunaa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

50-100 g voita sulatettuna

1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää joukkoon n. puolet maidosta ja vatkaa hyvin sekaisin.

2. Lisää loppu maito, kananmunat ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi.

3. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja anna taikinan turvota huoneenlämmössä sen aikaa.

4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uuni pellille ja paista pannukakkua uunin keskiritilätasolla n. 30 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä hillon kanssa!