Tämän idean bongasin viime viikolla Kliivian keittiöstä. Pitkästä aikaa tuli leivottua pullaa. Tein tosin vaan ihan pienen 2,5 dl taikinan, josta sain sopivasti annoksen pullaa pakkaseen. Nää oli muuten tosi hyviä!

Pullataikinaan saat ohjeen täältä (sen siis tein puolikkaana)

Täyte:

100 g voita tai margariinia

½ tl vaniljasokeria

n. 3-4 tl sokeria

120-130 g valkosuklaata

pinnalle suolapähkinärouhetta

1. Pehmennä rasva kunnolla huoneenlämpöiseksi ja sekoita siihen vaniljasokeri.

2. Rouhi valkosuklaa. Siihen tehtävään kätevin väline on isoteräinen kokkiveitsi.

3. Kaulitse pulla taikina suorakaiteen muotoiseksi n. 3mm vahvuiseksi levyksi.

4. Levitä rasvaseos levyn päälle ja sirottele pinnalle hienoa sokeria. Levitä lopuksi valkosuklaarouhe levyn päälle.

5. Rullaa levy, mutta älä kääri sitä kovin tiukkaan. Leikkaa sitten levystä n. 2-3 cm:n levyisiä "kiekkoja" ja laita ne pullavuokiin.

6. Anna pullien kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia ennen paistoa.

7. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele halutessasi päälle suolapähkinärouhetta.

8. Paista 225 asteisessa uunissa n. 7-10 minuuttia.

(pullat voi hyvin myös pakastaa)