Mieleni on tehnyt jo useamman päivän ajan vispipuuroa. Eilen sitten vihdoin sain niin paljon aikaiseksi, että päätin sitä tehdä. Siinä pakastinta penkoessani osui omenasosepurkit silmiini ja ajattelinkin, että voisin tehdä vispipuuron siitä. Siinä vaiheessa, kun vesi kiehui kattilassa ja omenasose oli sulatettuna, huomasin ettei meillä ollutkaan kaapissa mannaryynejä ollenkaan. Onneksi pienen penkomisen jälkeen löytyi kuitenkin speltti mannajauhoja, jotka ajavat ihan saman asian.

Ohje:

½ l vettä

1 dl mannaryynejä

ripaus suolaa

3 dl omenasosetta

2-3 tl sitruunamehua

½ dl sokeria

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää suola ja mannaryynit vispilällä sekoittaen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 10 minuuttia.

2. Lisää omenasose ja sitruunamehu joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä 5-10 minuuttia, kunnes puuron rakenne on sopivaa. (Speltti mannajauhojen kypsentämisessä menee kauemmin aikaa, kuin tavallisten mannaryynien.)

3. Lisää sokeri puuron joukkoon ja tarkista maku. Anna jäähtyä ihan kylmäksi ja vatkaa sitten kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa. Pinnalle voi myös ripotella sokeria ja kanelia.

Tämä oli tosi hyvää, etenkin vaniljakastikkeen kera. Vähän erilaista kuin tavallinen vispipuuro.