Kerrankin sattui olemaan aikaa leipoa jotain helppoa ja nopeaa. Silmiini osui yhteishyvän ruokamaailma lehdykäisestä päärynäinen toscapiiras ohje. Itse, kun en välitä päärynöitä, päätin vaihtaa mustikoita niiden tilalle ja samalla testata, kuinka mustikat ja toscakuorrutus sopivat yhteen. Sanoisinko, että lähes täydellisesti. Tästä tuli aivan ihanaa!

1243768784_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

Pohja:

2 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

½ dl maitoa

150 g margariinia (sulatettuna)

Kuorrutus:

75 g margariinia

1 dl sokeria

100 g mantelilastuja

1 rkl vehnäjauhoja

½ dl maitoa

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti vaahdon joukkoon.

3. Lisää sulatettu rasva ja maito, sekoita tasaiseksi.

4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista uunin keskiritilätasolla 200 asteessa noin. 15-20 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrutus.

5. Mittaa kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kiehauta seos hellalla koko ajan sekoittaen.

6. Levitä jäiset mustikat piirakkapohjan päälle ja kaada lopuksi toscakuorrute päällimmäiseksi. Paista vielä n. 10 minuuttia 225 asteessa, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

Päivityksiä tulossa myös lakkiaisiin leipomistani kakuista ja juuri keittämästäni mansikkaraparperikiisselistä. Kunhan tässä taas jossain välissä on niin paljon aikaa, että ehdin koneen ääreen hetkeksi istahtaa. Kaikenlaista hulinaa on tässä ollut ja työt haittaavat pahasti leipomisharrastustani. Olkaamme kärsivällisiä... tietokonekin piti päivittää ja nyt on kaikki hukassa ja sekaisin.