Juhannuksen kunniaksi piti vääntää pikainen hyydykekakku päiväkahville tarjottavaksi. Tämän myötä toivottelen kaikille oikein hyvää juhannusta. Ohje tulee myöhemmin, kunhan tästä juhlimisesta on ensin selvitty...

1245422421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje (18 cm:n irtopohjavuokaan):

Keksipohja:

125 g kaurakeksejä

30 g voita

Täyte:

1 dl mansikkakermaa

1 dl mansikkamarmeladia

2 purkkia mansikkarahkavaahtoa

4 liivatelehteä

tilkka mansikkamehua

Pinnalle:

1 dl mansikkamehua

1 dl mansikkamarmeladia

2 liivatelehteä

1. Murskaa keksit monitoimikoneella tai kaulimella muovipussissa. Sulata voi ja lisää se keksin murujen joukkoon, sekoita hyvin.

2. Pane leivinperi irtopohjavuokan pohjalle ja taputtele keksiseos tiiviisti vuokan pohjalle. Anna olla jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

3. Vaahdota mansikkakerma ja lisää joukkoon marmeladi sekä rahkavaahto. Sekoita hyvin.

4. Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada sitten liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.

5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita sitten muutamaksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.

6. Valmista päällinen, kuumenna mansikkamehu ja sulata sen joukkoon liotetut liivatelehdet. kaada sitten seos marmeladin kanssa samaan astiaan ja sekoita tasaiseksi.

7. Kaada sile hyytyneen kakun pinnalle varovasti lusikan kautta. Anna hyytyä kunnolla jääkaapissa.