Kesän ensimmäiset raparperit ovat minusta aina ne parhaat. Niiden kasvua ollaan täällä kyttäilty jo pitkään ja nyt sitten viimein ne olivat tarpeeksi isoja joutuakseen kiisseliin. Päätin sitten vielä lisäillä viime kesän mansikoita pakkasesta sekaan.

 

1244447628_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

1 l vettä

5-6 pienehköä raparperin vartta

5 dl mansikoita

5 rkl perunajauhoja

sokeria maun mukaan

1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon mansikat (jäisinä) ja pilkotut raparperin varret.

2. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes mansikat ja raparperit ovat hyvin pehmenneet. Sekoittele välillä.

3. Mittaa perunajauhot lasiin ja lisää hiukan vettä. Sekoita seos tasaiseksi.

4. Ota kattila pois liedeltä ja lisää perunajauhoseos kiisselin joukkoon ohuena nauhana koko ajan vispilällä hyvin sekoittaen.

5. Kiehauta kiisseli vielä perunajauhojen lisäyksen jälkeen. Älä keitä, riittää että kiisseli pulpahtaa kerran.

6. Lisää sokeria maun mukaan ja jäähdytä kiisseli. Tarjoile raparperikiisselin kanssa esimerkiksi flora vanilla vaniljakastiketta, on meinaan hyvää :)