Serkkutyttö oli tulossa käymään kylässä viikonloppuna, joten piti sitten jotain hyvää saada tarjolle. Pidän itse kovasti hyydykekakuista ja niiden valmistuskin on niin helppoa, että päätin taas soveltaa omasta päästäni ohjeen sellaiseen. Tuli ihan hyvää ja kohta kaikki jo syöty.

1248098822_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje: (n. 20cm irtopohjavuokaan)

100 g kaurakeksejä

30-40 g voita (sulatettuna)

2 ½ dl flora vanillaa

130 g tummaa suklaata (sulatettuna)

2-3 tl vaniljasokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa (myös appelsiinituorejuusto käy)

n. 1 dl appelsiinimarmeladia (itse laitoin enemmän, mutta sitä tulikin ehkä hieman liikaa. Kakku maistui aika paljon appelsiinille, tosin eihän se huono asia ole, maun mukaan)

4 liivatelehteä

tilkka maitoa/kaakaota (vesikin käy tai esim. rommi)

1. Laita leivinpaperi irtopohja vuoan pohjalle. Murskaa keksit monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimen avulla.

2. Sulata rasva ja lisää se keksinmurujen joukkoon. Kaada murut vuokaan ja painele tiiviisti pohjalle. Anna olla jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat täytteen.

3. Vaahdota flora vanilla, lisää joukkoon sokeri, appelsiinmarmeladi ja tuorejuusto.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.

5. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai liedellä vesihauteessa.

6. Lisää suklaa täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.

7. Kuumenna pieni määrä nestettä kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen.

8. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.

9. Kaada sitten täyte pohjan päälle vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa n- 4-5 tuntia. Irroita varovasti vuoasta ja tarjoile.