Leipomiskärpänen puraisi het kerralla ja piti sitruunapiirakan jatkoksi tekaista vielä omenapiirakkaakin. Aikani etsiskelin netistä sopivaa ohjetta eikä sellaista sitten silmiini sattunut. Soitto äidille ja sain taas kirjoittaa yhden hyvän ohjeen sanomalehden kulmaan... Laitan sen nyt tänne blogiin, jossa se säilyy hyvässä tallessa

1251626631_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl margariinia

1 dl maitoa

6-8 omenaa

Tosca:

100 g margariinia tai voita

½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl sokeria

½ dl maitoa

100 g mantelilastuja

1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

3. Sekoita kuivat aineet keskenään

4. Lisää maito vaahdon joukkoon ja siivilöi sitten kuivat aineet joukkoon, lisää viimeisenä rasva

5. Leivitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille

6. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja lado siivut taikinan päälle pellille

7. Paista piirakkaa ensin n. 10 minuuttia 225 asteessa ja valmista sillä aikaa toscakuorrute

8. Toscakuorrutetta varten mittaa kaikki aineet kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista ja rasva on kunnolla sulanut

9. Ota piirakka uunista ja levitä kuorrute päälle, jatka paistamista sitten vielä n. 15 minuuttia

10. Tarjoile haaleana kermavaahdon kera