Käytiin viime viikonloppuna etelä-suomessa vierailulla ja sillä reissulla tuli tehtyä tämmöistä herkkua kahvipöytään. Monissa blogeissa on tehty erilaisia versioita bayleyskakusta ja minäkin sitten lopulta tempaisin ohjeen ihan omasta päästä. Hyvää tuli ja kaikki meni. =)

1259339935_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä tulee jonkinlaista ohjetta (vuoka n. 24cm halkaisijaltaan)

Pohja:

n. 150g Kaurakeksejä

n. 30-40g voita (sulatettuna)

Täyte:

1 prk flora vispiä

1 prk sunnuntain maustamatonta tuorejuustoa (200g)

1 levy pandan tummaa suklaata

sokeria (oman maun mukaan)

5 liivatelehteä

n. 1 dl minttubayleyslikööriä

Kiille:

1 prk frezzamokka vaniljaa

2 liivatelehteä

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella hakkaamalla.

2. Sulata rasva ja kaada se keksinmurujen joukkoon, painele seos irtopohjavuoan pohjalle (pohjalle kannattaa laittaa ensin leivinpaperi).

3. Vaahdota flora vispi ja lisää tuorejuusto joukkoon.

4. Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen ja sulata sillä aikaa suklaa varovasti mikrossa tai liedellä vesihauteessa.

5. Kaada sulanut suklaa vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

6. Lämmitä bayleys kiehuvaksi ja sulata lionneet liivatelehdet joukkoon, anna jäähtyä n. 5 minuuttia.

7. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.

8. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna sitten hyytyä jääkaapissa n. 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään.

9. Sile: Kuumenna frezzamokka kiehuvaksi ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki ennen kakun päälle kaatamista.

10. Kaada sile kakun päälle lusikan kautta, näin ei tule ilmakuplia niin paljoa. Kuplat voi rikkoa esim. hammastikulla. Anna sileen hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

11. Koristele haluamallasi tavalla.

Itse käytin nonparelleja, jotka kuitenkin sulivat sileen pinnalle jo ennen kakun tarjoilua. Ehdin kuitenkin räpsäistä kuvan ennen niiden sulamista =)