Kaupasta tarttui mukaan viimeksi pandan appelsiini-suklaapaloja. Päätin kokeilla soveltaa (taas) tuttua ja turvallista daim-muffinien ohjetta ja tehdä niistä sukalisemman version lisäämällä taikinaan kaakaojauhetta ja vaihtamalla daimrakeet noihin appelsiini-suklaapaloihin. Innostuin vielä koristelmaan muffinit niiden jäähdyttyä.

1268322255_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

2 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta (tummaa)

2 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

3/4 dl flora vanillaa

1 dl juoksevaa rasvaa (käytin sunnuntai margariiniä)

2 laatikkoa pandan appelsiini-suklaapaloja


1. Vatkaa sokerit ja kananmunat kevyesti. Ei tarvitse vaahdottaa.

2. Mittaa kuivat aineet erikseen.

3. Lisää sitten vuorotellen kuivia aineita, rasvaa ja flora vanillaa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

4. Lisää viimeisenä suklaapalat joukkoon.

5. Annostele taikina muffini vuokiin tai käytä muffinipeltiä. Laita taikinaa noin 2/3 osaa vuoista, jotta muffineille jää tilaa kohota paiston aikana.

6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Itse koristelin vielä jäähtyneet muffinit. Vatkasin vaahdoksi loput flora vanillasta ja lisäsin sitten vaahdon joukkoon purkillisen sunnuntain sitruunatuorejuustoa. Siitä pursotin jokaisen muffinin päälle kiekuran ja koristelin viekä suklaaströsseleillä.

1268322239_img-d41d8cd98f00b204e9800998e