Viime viikon lopulla ystäväni kyselivät facebookissa minulta voileipäkakun tekoon vinkkejä. Siinä sitten heidän kanssaan tekstailtuani, alkoi itselläkin tekemään kovasti mieli voileipäkakkua. Huomasin, etten ollut laittanut tänne blogiin yhtään postausta tekemistäni kalakakuista, joten päätin sitten tekaista meille viikonloppu herkuksi lohesta pienen voileipäkakun.

1268912479_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leipänä käytin tähän fatserin uutta "vaaleaa" ruisleipää. Kostutukseen käytin kalalientä.

Täyte:

300 g lämminsavulohta

1 sipuli

2 kananmunaa (kovaksi keitettynä)

1 prk (a' 200g) lohituorejuustoa

n. 1 rkl sinappia

majoneesia

suolaa

sitruunapippuria

(sitruunamehua)

Täytteen tein ihan täysin mututuntumalla. Perkasin lohen kulhoon ja muussasin haarukalla joukkoon keitetyt kananmunat. Pilkoin lisäksi joukkoon yhden sipulin. Lisäsin massan sekaan tuorejuuston ja sekoitin tasaiseksi. Maustoin sitruunapippurilla, suolalla, sinapilla ja sitruunamehulla. Koska massa oli mielestäni hieman liian paksua, ohensin sitä majoneesilla.

Tein pienen kakun johon tuli 12 palaa ruisleipää ja kaksi täyteväliä. Tekemäni täyte oli juuri sopiva kahteen väliin. Pinnalle laitoin rainbow:n ruohosipulituorejuustoa. Koristeena käytin graavilohta, kurkkua, tomaattia, tummia viinirypäleitä ja sitruunaa. Tämä kakku tuli ihan vain meille kahdestaan syötäväksi ja sitä perjantai-iltana kymmenen aikaan kasaillessani, en enään jaksanut niin panostaa tuohon koristeluun. Mutta hyvää se oli! =)