Tänään tuli tehtyä pullataikinaa lähinnä munkkien paistoa varten, mutta isommasta taikinasta sain vielä tehtyä pari pitkoakin pakastimeen pahanpäivän varalle.

1272457938_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pullataikinan ohjeen löydät täältä.

Pitkoihin tarvitsen taikinaa n. 400g/pitko

Tässä ohjeet pitkon valmistamiseen:

1272458552_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 1272458460_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1. Ota taikinasta sopivan kokoinen pala ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.

2. Pyöritä siitä sitten kaksi noin sormen paksuista ja noin metrin mittaista pötköä.

3. Taita pötköt keskeltä kaarevaksi ja laita ne pöydälle limittäin kuvan osoittamalla tavalla.

Pitkön säikeet on kuvassa numeroita oikealta alkaen.

Nelisäikeinen pitko tehdään seuraavalla tavalla: ensimmäinen säie menee toisen yli ja kolmannen ali ja vielä neljännen yli viimeiseksi. Sitten taas ensimmäisellä oikeasta reunasta jatketaan samalla tavalla loppuun asti.

1272458246_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1272458228_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

4. Tämän jälkeen lopussa päät litistetään yhteen ja taitetaan pitkon alle.

5. Anna sitten pitkojen kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

6. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele koristeeksi raesokeria.

7. Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.