Tänään tuli tehtyä pullataikinaa lähinnä munkkien paistoa varten, mutta isommasta taikinasta sain vielä tehtyä pari pitkoakin pakastimeen pahanpäivän varalle.
Pullataikinan ohjeen löydät täältä.
Pitkoihin tarvitsen taikinaa n. 400g/pitko
Tässä ohjeet pitkon valmistamiseen:
1. Ota taikinasta sopivan kokoinen pala ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
2. Pyöritä siitä sitten kaksi noin sormen paksuista ja noin metrin mittaista pötköä.
3. Taita pötköt keskeltä kaarevaksi ja laita ne pöydälle limittäin kuvan osoittamalla tavalla.
Pitkön säikeet on kuvassa numeroita oikealta alkaen.
Nelisäikeinen pitko tehdään seuraavalla tavalla: ensimmäinen säie menee toisen yli ja kolmannen ali ja vielä neljännen yli viimeiseksi. Sitten taas ensimmäisellä oikeasta reunasta jatketaan samalla tavalla loppuun asti.
4. Tämän jälkeen lopussa päät litistetään yhteen ja taitetaan pitkon alle.
5. Anna sitten pitkojen kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
6. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele koristeeksi raesokeria.
7. Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kommentit