Tämmöisen sydänkakun tein äitienpäiväksi omalle rakkaalle äidilleni.
Kakussa on vaalea 3 munan sokerikakkupohja, jonka tein suoraan sydämen muotoiseen vuokaan. Välissä tässä on kerman lisäksi yksi purkki sunnuntain sitruunatuorejuustoa ja mansikkasurvosta. Kostutukseen käytin tällä kertaa mansikoista tullutta mehua.
Uutena juttuna testasin tässä kaulittavaa suklaamassaa. Sitä löytyi paikallisesta kakkutarvikeliikkeestä. Kakussa päällinen on suklaamassan ja valkoisen sokerimassan sekoitusta. Massan alle sipaisin ohuen kerroksen lemon curdia. Reunapursotukset ovat tuttuun tyyliin floravispiä. Ruusut on tehty kokonaan suklaamassasta. Lehdet ja spritsaukset pandan tummaa suklaata ja lisänä muutama hopeakuula.
Täytyy sanoa, että suklaamassa teki kyllä vaikutuksen. Makukin siinä oli huomattavasti parempi, kun sokerimassassa tai marsipaanissa. Lisäksi sitä oli helppo käsitellä, vaikka se lämpimissä käsissä sulaakin melko nopeasti.
Testasin suklaalehtien tekemistä ruusun lehtiin ja ihan hyvin onnistui. Ajattelemattomuuttani tein ensimmäisen lehden vahingossa väärin päin. Suklaalehtiä tehdessä suklaata sivellään lehden alapinnalle. Näin siitä jää kaunis kuvio valmiiseen suklaalehteen.
Kommentit