Pannukakku eli perinteisemmin pannari on helppo arkipäivien herkku ja sen sisään voi "kätkeä" melkein mitä tahansa. (esim. mannapuuron lopun, kerman jäämiä, ruoka kermakin käy ja vaikka porkkanaraastetta.)Nykypäivänä suosiossa ovat myös suolaiset pannukakut. Tässä kuitenkin ihan perinteinen pannari, jonka innoituksena tällä kertaa oli pian vanhaksi menevä maito.

1275408450_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

1 l maitoa tai vettä (nesteeseen voi myös upottaa esim. kermaa/vaniljakastiketta)

4 kananmunaa

2 dl sokeria

ripaus suolaa

n. 1 dl sulaa rasvaa

n. 5 dl vehnäjauhoja

1. Mittaa maito kulhoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kananmunat ja sula rasva. Sekoita hyvin sekaisin.

2. Lisää sitten jauhot hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia jääkaapissa.

3. Kaada sitten taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.

(huom! jos pannukakkuun tulee ilmakuplia paistamisen aikana, niitä voi pistellä haarukalla, jolloin pannari paistuu tasaisemmin)

Tarjoile hillon kanssa, kaveriksi sopii myös kermavaahto =)