En ole joutanut pitkään aikaan blogia päivittämään meneillään olleiden muuttokiireiden vuoksi. Enpä kyllä toisaalta ole ehtinyt leipoakaan. Yksi viipalepikkuleipien ohje on tulossa, kunhan saan kuvakoosteen siitä valmiiksi. Sitä ennen uusia tuotoksia. Olemme muuttaneet uuteen kotiin ja sen myötä minä sain ihanan ison kiertoilmauunin ja keraamisen liesitason. Lieden ensimmäinen testi oli raparperikiisselin keittäminen, joka onnistui ihan loistavasti.

Mitään tarkkaa ohjetta minulla ei tähän ole. Käytin tuoreia raparperejä, jotka olin paloitellut noin 1cm:n mittaisiksi paloiksi. Vettä oli noin litra ja lisänä luraus mehukatti sekamehutiivistettä makua antamassa. (normaalisti laittaisin mansikoita, mutta niitä ei vielä kohtuulliseen hintaan ole ollut saatavilla näin pohjoisilla leveysasteilla) Lisäksi suurustamiseen meni noin 5 rkl perunajauhoja ja vähän kylmää vettä. Niin ja tietysti tarvittiin sokeria.

1277832240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiisselin keittäminen

1. Laita vesi, mehu ja raparperipalat kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.

2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita ensin perunajahot pieneen määrään kylmää vettä. Kaada sitten jauhoseos kiisselin joukkoon koko ajan sekoittaen.

3. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna sitä koko ajan sekoittaen niin kauan, että se pulpahtaa. Älä kiehuta, ettei kiisselistä tule liisteriä!

4. Makeuta sokerilla ja anna jäähtyä.

Huom! Raparperi sisältää oksaalihappoa, joka sitoo elimistön soluista kalsiumia. Tämän vuoksi raparperin kanssa olisi hyvä nauttia jotain maitotuotteita, kuten maitoa tai kuten itse tein, vaniljakastiketta.