Pitihän se uuden kodin kunniaksi piirakka leipoa ja samalla testata kiertoilmauunia. Uuni osottautuikin todella mahtavaksi laitteeksi. Ei tarvitse esilämmittää ja piirakka kypsyi 180 asteen lämmössä noin puolessa tunnissa.
Ohje:
Pohja:
1 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaura tai ruisleseitä (itselläni oli kuidukas leseseosta)
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl sulatettua margariinia
1 dl vaniljajugurttia
Päälle:
2 dl pakstemustikoita
1 dl punaherkoita tai vadelmia
Pinnalle:
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vaniljajugurttia
1 tl vaniljasokeria
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmuna, haalea rasvasula ja vaniljajugurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Levitä taikina vuoideltuun piirakkavuokaan (24-26cm)
5. Ripottele taikinan pinnalle marjat suoraan pakkasesta.
6. Sekoita sokerit, kananmuna ja vaniljajugurtti keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle.
7. Paista piirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteen lämmössä noin 30-35 minuuttia. Kiertoilmauunissa riittää 180 asteen lämpö.
Kommentit