Ystäväni soitti minulle ja pyysi tekemään loppuviikoksi täytekakkua. Vanhempansa olivat menossa viikonlopuksi mökille tuttaviensa kanssa viettämään 60-vuotis juhlia. Kakkuun toivottiin omenaista täytettä ja vihreää marsipaania kuorrutukseen. Muutoin sain vapaat kädet kakun toteutukseen. Omenaisesta mausta ja vihreästä väristä tuli ensimmäisenä omena mieleen, joten siitä se sitten lähti...

1285421524_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1285421544_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana tässä kakussa on 4 munan vaalea sokerikakkupohja. Kostutukseen käytin tuttuun tapaani maitoa. Täytteeseen laitoin 2 dl omenasosetta (itse tehtyä), 2dl kermaa ja 200g sunnuntain vaniljatuorejuustoa. Sipaisin vielä jokaiseen väliin omenasosetta kevyesti ennen täytteen laittoa.

Marsipaanin alle tein voikreemin joskus aikanaan koulusta saamallani ohjeella. Kokeilin sitä nyt ensimmäistä kertaa kotona ja hyvin se onnistui. Koulussa käytimme siihen aina kreemimargariinia, mutta minä laitoin suolatonta voita. Sivelin kreemiä ohuen kerroksen koko kakun pinnalle ja sen jälkeen annoin sen hieman jähmettyä jääkaapissa. Seuraavaksi muotoilin kakun omenan malliseksi. Leikkasin ensin reunoja hieman pyöreämpään muotoon ja otin kaikki ylijäämäpalat talteen. Noista paloista tein sitten "mössön" josta muotoilin omenamaista pyöreyttä kakun päälle. Tämän jälkeen sivelin vielä kerroksen voikreemiä kakun päälle.

Kuorrutus on marsipaania, samoin kaikki koristeet. Vihreää marsipaania tuputtelin hieman punaisella tomuvärillä ja sain siten omenan pintaan elävyyttä. Pitihän se tietenkin yksi matokin saada omenaan tehdä =) Mato näyttää ihan siltä, kuin olisi nauttinut ihanan herkullista omenakakkua pari palasta liikaa.

Voikreemi:

500g suolatonta voita

250g sokeria

125g vettä

1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta seos. Jäähdytä sitten pakastimessa tai jääkaapissa kylmäksi. Huom: seoksen pitää olla kylmää! (huoneenlämpöinen ei käy)

2. Paloittele voi yleiskoneen kulhoon ja vatkaa sitä keskinopeudella lapavatkaimella n. 15-20 minuuttia

3. Kaada voin joukkoon sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan hiljaisella nopeudella sekoittaen. Jatka sitten vatkaamista vielä n. 15 minuuttia keskinopeudella.

4. Voikreemi säilyy huoneenlämössä kelmulla suojattuna tai kannellisessa astiassa n. 2 viikkoa. Sitä voi valmistaa myös kreemiruusuja ja maustettuna se sopii myös esim. mokkakreemikakun kuorrutteeksi.