Tänään on vietetty oman ihanaisen ukkokultani syntymäpäivää ja tokihan hänelle kakku piti tekaista. Tein pienen kahden munan kakun, josta tuli kuitenkin aika iso. Paistoin kakun hieman suurehkossa vuoassa ja pohjasta tuli aika matala. Sain kuitenkin leikattua sen kolmeen ohueen osaan. Reilusti täytettä väliin ja kakusta tuli saman kokoinen, kuin neljän munan kakusta.

1285426069_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1285426093_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytteenä tässä on miehen toiveesta vadelmatäyte. Siihen laitoin 2 dl kermaa, 200g sunnuntain sitruunatuorejuustoa, 130g valkosuklaata sulatettuna ja yhden rasian (n. 3dl) vadelmia. Kakun täytin reunavuoassa, koska se mahdollistaa paksun täytekerroksen laittamisen.

Vinkki! En itse omista oikeaa raunavuokaa, mutta irtopohjavuoan reunus ajaa ihan saman asian. Kakkuhan on paistettu samaisessa vuoassa, joten reunuksen saa säädettyä juuri kakun kokoiseksi. Irrotuskin on helppoa, kun reunusta voi suurentaa.

1285426053_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päällinen on floravispiä. Tein ihan sileän pinnan tähän kakkuun ja tarkoitukseni oli jättää pursottelut kokonaan väliin. Vispiä jäi kuitenkin sen verran, että parin lusikallisen rahkalisäyksen jälkeen se riitti koristepursotuksiin. Lisäksi taiteilin suklaasta muutamia kiehkuroita kakun pinnalle ja ledet ruusulle. Ruusun tein marsipaanista. Koristeena lisäksi sinisiä helmiä.