Selailin vanhoja kouluaikaisia materiaaleja ja silmiini sattui pasteijoiden ohje. Heti rupesi tekemään niitä herkkuja mieli. Niitä tehtiin usein koulussa ja olivathan ne niin hyviä. Päätin sitten kokeilla tehdä niitä kotona.

1286386090_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rahkavoitaikina:

250g voita

1prk rahkaa (250g)

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

250g jauhelihaa

1 sipuli

2 kananmunaa

1-2dl riisiä

mausteita oman maun mukaan

1. Valmista ensin taikina. Paloittele pehmeä rasva kulhoon ja lisää rahka joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi.

2. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää sitten jauhot taikinaan ja sekoita puuhaarukalla tai käsin tasaiseksi. Älä vaivaa!

3. Painele taikina tasaiseksi levyksi ja laita muovin sisässä jääkaappiin kovettumaan. (voi olla yön ylikin)

4. Valmista sitten täyte. Laita riisit kiehumaan. Pieni sipuli pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha ja sipulit paistinpannussa.

5. Laita kananmunat kiehumaan ja keitä ne kovaksi.

6. Mausta jauheliha seos.

7. Muussaa kananmunat haarukalla ja lisää sitten riisit ja kananmunat jauhelihaseoksen joukkoon.

1286386066_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

8. Ota taikina jääkaapista ja kaulitse se hyvin jauhotetulla pöydällä n. 4-5mm paksuiseksi.

9. Ota taikinasta muotilla pyöreitä paisteijapohjia. (muotti saa olla n. 10cm halkaisijaltaan)

10. Voitele sitten ympyrän toinen reuna vedellä tai kanamunalla. Laita n. ruokalusikallinen täytettä kullekin pohjalle.

11. Suljepasteijat ja nostele ne leivinpaperin päälle pellille.

12. Nipistele haarukan avulla reunat vielä kunnolla kiinni.

13. Voitele pasteijat kananmunalla ja pistele haarukalla.

14. Paista pasteijoita 225 asteessa n. 10 minuuttia. Kiertoilmauunissa riittää 200 asteen lämpö.