Meillä oli päässyt kertymään säilykeananaksia reilummasti kaappiin, joten niille piti keksiä käyttöä. Äidiltä sain tämmöisen ohjeen, jonka tiesin jo entuudestaan hyväksi. Olinhan tätä samaista piirasta maistellut jokusen kerran hänen kahvipöydässään. Nyt laitan tämän ohjeen tänne varmaan talteen ja muillekin kokeiltavaksi. Tämä on hyvää.

1289492962_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

4 kananmunaa

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

200 g voita tai margariinia

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa

pinnalle:

ananasta (tai päärynää, tai vaikka persikkaa)

100 g voita

2 dl sokeria

2 dl kermaa

4 dl kookoshiutaleita

1. Sulata ensin taikinaan tuleva rasva ja anna sen jäähtyä.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

3. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten kuivia aineita, rasvaa ja maitoa vuorotellen taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vatkaa enempää, kuin on tarvis.

4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 12 minuuttia.

5. Valmista päällinen sillä välin, kun piiras on uunissa.

6. Sulata kattilassa rasva, sokeri ja kerma. Älä keitä. Ota kattila liedeltä ja sekoita kookoshiutaleet joukkoon.

7. Ota piirakka uunista ja ripottele ananapalat pinnalle. Levitä kookosseos pinnalle tasaisesti ja jatka piirakan paistamista vielä n. 15 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos alkaa tummua liikaa.