Kehittelyssä on ollut kaulittava valkosuklaamassa, jolla voisin päällystää tulevan hääkakkuni. Edellinen testaukseni meni niin myttyyn, että se päätyi suoraan roskiin. Eilen sain tehtyä kuitenkin varsin lupaavan oloisen massan, joten pitihän se pieni kakkupohjakin tekaista, että pääsen massaa kokeilemaan käytännössä. Niinpä siitä sitten syntyi meille itsenäisyyspäivän kakku.

1291465917_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana tässä on vaalea 3 munan sokerikakkupohja, jonka paistoin 18cm:ssä reunavuoassa.

Kostutukseen käytin taas kerran pelkkää maitoa. Täytteen tein puolukoista. Vaahdotin 2dl kermaa vaahdoksi ja sekaan lisäsin 2 dl vaniljarahkaa. Lisäksi laitoin hieman sokeria ja 2rkl vaniljakreemijauhetta ja survottuja puolukoita n. 3dl. Tuli tosi hyvä täyte ja vaniljakreemijauheella sain siitä vielä juuri sopivan jämäkkää ja kakkuun sain suhteellisen paksut kerrokset täytettä. Tuo määrä nimittäin meni yhtä lusikallista lukuunottamatta kokonaan kakun täyttämiseen.

Tänään sivelin kakun pintaan kuorrutuksen tarttumapinnaksi ohuen kerroksen luumumarmeladia, kun ei muuta sattunut kaapissa olemaan. Valkosuklaamassa oli aivan ihanaa työstää. Tokihan se lämpimissä käsissä alkaa aika äkkiä sulaa, mutta tomusokeroidulla pöydällä sain sen todella hyvin kaulittua sopivaksi levyksi kakun päälle. Kakun päällystäminen onnistui myös tosi hyvin ja massa asettui ihan kauniisti kakun päälle. Hieman kaulitsin sen liian ohueksi, mutta yllättäen tumma luumumarmeladi ei kuitenkaan kuultanut sieltä läpi yhtään. Yli jääneestä massasta askartelin vielä yhden ruusun kakun koristeeksi. Ruusun teko olikin jo astetta haasteellisempaa, sillä massa alkoi sulaa käsissäni ja tarttui kiinni pöytään ja sormiin.

Tässä vielä ohje tuon suklaamassan tekoon:

200g valkosuklaata

½dl vaaleaa siirappia

15g vettä (kädenlämpöistä)

1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jos sulatat vesihauteessa, varo ettei vesihöyryä pääse yhtään suklaan joukkoon. Valkosuklaa on muutenkin aika herkkä, joten sulata mikrossakin vain n. 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä.

2. Lämmitä siirappi kunnolla kädenlämpöiseksi. Ei kuumaksi! Ja lisää se sulan suklaan joukkoon. Sekoita hyvin. Massa muuttuu rakeiseksi, mutta älä huolestu, se kuuluu asiaan. Jatka voimakasta sekoitusta ja lisää vesi joukkoon.

3. Itselläni meinasi usko loppua massan kanssa, kun siirappi ja vesi alkoivat erottua suklaasta, mutta voimakkaalla sekoituksella massa muuttuu tasaiseksi ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Silloin massa on valmista. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön seuraavaan päivään.

4. Vaivaa seuraavana päivänä massa tomusokeroidulla pöydällä kunnolla tasaiseksi taikinaksi. Itse laitoin massan kovettumaan jääkaappiin ja otin sen sieltä juuri ennen kakun päällystämistä. Massa oli juuri sopivan jämäkkää ja sain sen tosi hyvin kaulittua.

Laittelen kuvia massan valmistuksesta, kunhan teen sitä seuraavan kerran.