Allekirjoittanut vietti viime viikolla syntymäpäiviään, joten pitihän se tietenkin kakku tehdä. Keksin sitten kokeilla lakritsitäytettä kakun väliin. Sitä on monissa blogeissa tehty, mutta itse en koskaan ollut kokeillut. Ihan hyvä tuli ja kakku maistui ihanan lakritsiselta.

1297590069_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä pohjana kolmen munan vaalea sokerikakkupohja. Kostutukseen käytin laimennettua ja sokeroitua sitruunamehua.

Välissä on siis lakritsitäyte

Ohje:

2 dl kuohukermaa

6 kpl kick-patukoita

1 prk sunnuntai sitruuna tuorejuustoa

n. 1dl kuohukermaa

 

1. Mittaa kerma kattilaan ja paloittele kickit joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista. Anna kiehua vielä muutama minuutti.

2. Jäähdytä seos hyvin, mielellään yön yli jääkaapissa.

3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja vaahdota myös kylmä lakritsikastike. Yhdistä vaahdot. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita täyte tasaiseksi.

(Minulla oli kuohukermaa sellainen 3,3dl purkki, josta 2 dl meni lakritsikastikkeeseen, loput vaahdotin täytteeseen)

Täytteestä riitti juuri sopivasti tuon kakun kahteen väliin.

1297590043_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päällinen on floravispiä, jonka sekaan sekoitin hieman rahkaa. Koristeena salmiakkiströsseleitä ja turkinpippurirouhetta. Turkinpippuria oli tarkoitus sekoittaa täytteen joukkoon, mutta innostuksissani unohdin koko jutun. Niinpä laitoin sitä reilusti kakun reunoille ja pinnalle. Parin tunnin jääkaappi säilytyksen jälkeen turkinpippuri reunus oli kostunut ja alkanut hieman valua, joten turkin pippurit eivät kestä kerman päällä kakussa. Makuun se ei tosin vaikuttanut. Hyvää oli ja meidän salmiakin ystävien seurassa kakku hupeni aika nopeasti.