Olen viettänyt kuluneen viikon etelä-suomessa isäni luona. Porukalta tuli toive voileipäkakusta äitienpäiväksi, tein sen hieman etuajassa... enkä tietenkään sen vuoksi, että itsekin sitä saisin maistella =) Halusin kokeilla kakun kokoamista pyöreään irtopohjavuokaan, koska sellaista voikkaria en aikaisemmin olekaan tehnyt.

1304780793_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä tulos... koristeluun en niin kovin jaksanut panostaa, mutta ihan kivan koristelun saa vähemmälläkin näpertelyllä aikaiseksi. Kakku oli taas kerran todella hyvää. (vaikka itse sanonkin...)

Leipinä tässä oli fazerin iso ruispaahto sekä moniviljapaahto. Molemipia leipiä tuli kaksi kerrosta kakkuun. Kakussa siis kolme väliä ja kaikissa itse tekemäni kinkkutäyte. Ohjeen täytteeseen saat täältä. Muuntelen täytettä kakun koon mukaan ja hieman sen mukaankin, mitä kaapissa milloinkin on. Tuorejuustoina voi käyttää ihan mitä tahansa oman maun mukaan. Tässä kakussa ei myöskään ole kurkkusalaattia ollenkaan. 

Kuorrutteena tässä on erilaisia tuorejuustoja notkistettuna majoneesilla. Reunoilla juustoraastetta, jonka seassa tuoretta ruohosipulia. Koristeena kinkkua, meetwusrtia, kurkkua, tomaattia ja muutama ruohosipulin varsi. Kakun kostutin lihaliemellä.