Uusi leivotaan lehti sai minut täysin lumoihinsa kaikkine ihanine herkkuineen. Niinpä kauppareissulta tarttui mukaan muutama suklaalevy, kermaa ja kaikkea muuta pientä oheistarviketta. Vadelmia sain äidiltä, joten päätin kokeilla konvehtien tekoa.

1320249675_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

125 g vadelmia

½ dl vadelmamehu tiivistettä

1 dl kermaa

3 rk sokeria

250 g tummaa suklaata

 

1. Mittaa kattilaan vadelmat, mehu, kerma ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

2. Siivilöi seos ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee ja sitä on jäljellä n. ½ dl.

3. Paloittele sillä välin suklaa pieniksi paloiksi.

4. Lisää sitten suklaa joukkoon ja sekoittele kunnes massa on tasaista. Muista mieto lämpö.

5. Jaa massa pieniin vuokiin ja säilytä kovehdit ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

 

Huom! Minä laitoin tähän pakaste vadelmia ja sain ne sulattamalla kasaan myös tuon vaadittavan mehun. Seosta sai keittää aika kauan, että se alkoi kunnolla sakenemaan, joten malttia tässä hieman tarvitaan. Näistä tuli oikein maistuvia herkkuja.