Leivoin viime viikolla pitkästä aikaa pullaa ja samalla tein pari bostonkakkuakin. Pullat ja toinen kakku matkasivat jouluviemisiksi etelä-suomeen isän perheelle. Toinen bostoni vedettiin miehen kanssa ihan kaksistaan napaan samontein ja olihan se hyvvää. Bostonkakkujen väliin keittelin itse vaniljakiisselin, kun ei sattunut olemaan kreemijauhetta kotona ollenkaan. Laittelen tähän tuon kiisselin ohjeen. Pullataikinan ohjeen löydät täältä.

1323426745_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Vaniljakiisseli ohje:


5 dl maitoa

1 kananmuna

2 rkl perunajauhoja

2 rkl sokeria

1 tl vaniljauutetta (laitoin n. 2tl vaniljasokeria)

ripaus suolaa

 

1. Riko kananmuna ja sekoita siihen tilkka vettä ja perunajauhot.

2. Yhdistä seos kylmään maitoon ja siirrä liedelle.

3. Lisää loput aineet ja lämmitä seosta koko ajan sekoittaen kunnes se pulpahtaa.

4. Jäähdytä ennen pullan väliin lisäämistä.

 

Bostonkakku ohje:


pullataikinaa (mulla meni kahteen kakkuun puolet puolen litran taikinasta)

vaniljakiisseliä

voita

sokeria

kanelia

 

1. Kaulitse pullataikinasta suorakaiteen muotoinen levy hyvin jauhotetulla pöydällä. Levyn korkeus n. 25cm, pituudella ei niin ole väliä. Levy saa olla n. 3-5mm paksu.

2. Levitä taikinalevyn päälle huoneenlämpöinen voi ja ripottele vielä pinnalle sokeria ja kanelia

3. Lisää viimeisenä vaniljakiisseliä ohut kerros ja kääri sen jälkeen levy napakasti rullalle.

4. Leikkaa rullasta n. 4-5cm paksuja pätkiä.

5. Nostele pätkät voideltuun vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä palojen väliin nousuvara.

6. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle reasokeria.

7. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 30-40 minuuttia.

 

Minä tein kakut irtopohjavuokiin (halkaisija n. 22cm) ja kumpaankin vuokaan meni 7 pätkää pullaa.