Tein tuossa ennen itsenäisyyspäivää mieheni työkaverille tätä kakkua ja se näytti niin herkulliselta, että päätin tehdä sitä meille jouluksi perinteisten hedelmäkakkujen sijasta. Ja oikein hyvää se olikin. Puolet tuli syötyä heti kättelyssä. Kakussa maistuu ihanasti hieman kirpakka appelsiini ja sitten joukossa on ihania suklaasattumia. Ohjeen tähän bongasin Mimmiltä.

1323860434_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:

 

200g margariinia (huoneen lämpöistä)

200g sokeria

4 kananmunaa

250g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria (tai vanilliini)

0,5 dl appelsiinimehua

puolikkaan appelsiinin raastettu kuori

0,25 dl maitoa (kermakin käy)

n. 80g tummaa suklaata rouhittuna

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää joukkoon puolet kananmunista ja sekoita huolellisesti. Lisää sitten puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista ja nesteet kahdessa erässä. Sekoita rivakasti taikina tasaikseksi. (nesteitä ei saa sekoittaa keskenään--> juoksettuu)

3. Lisää taikinan joukkoon loput kananmunat ja jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa!

4. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe varovasti käännellen.

5. Kaada taikina 2 litran vetoiseen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150-170 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti.

6. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista. Kumoamisen jälkeenkin kakku säilyy mehukkaana, kun annat sen jäähtyä vuoalla peitettynä.

1323860452_img-d41d8cd98f00b204e9800998e