Meillä oli eilen rakkaan poikamme kastejuhla ja sinne tuli tietysti leivottua kakkuja. Tässä yksi kakku, lohivoikkari hyydytetyssä muodossa tällä kertaa ja gluteenittomana versiona.
Ohje:
(tällä ohjeella tulee kakku 26cm:n irtopohjavuokaan)
Pohja:
n. 12-15 palaa vuokaleipää (esim. Fazerin ruispaahto)
kostutukseen lihalientä tai maitoa
Täyte:
400g lämminsavulohta
200g lohituorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g smetanaa (iso purkki)
2 suolakurkkua
1 purjo
6 liivatelehteä
½ dl maitoa/lihalientä
Koristeluun:
300g kylmäsavulohta
limeä
sitruunaa
herneenversoja
1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, niin kakku on helpompi siirtää tarjoilulautaselle.
2. Leikkaa vuokaleivän paloista kovat reunat pois ja asettele sitten palat vuokaan tiiviisti. Kostuta maidolla tai lihaliemellä. (Huom! Lihaliemi ei ole gluteenitonta)
3. Valmista täyte: Hienonna purjo ja suolakurkut sekä lohi kulhoon.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Lisää tuorejuustot ja smetana kulhoon ja sekoita täyte tasaiseksi massaksi.
6. Kuumenna maito (tai lihaliemi) kuumaksi ja lisää sen joukkoon liotetut liivatelehdet.
7. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.
8. Kaada sitten täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
9. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Koristeena voi käyttää muutakin, mitä tässä mainitsin. Vain mielikuvitus on rajana.
Itse tein kakun gluteenittomana ja leipänä oli Semperin moniviljaleipä. Kostutukseen käytin maitoa, koska lihaliemikuutiot eivät ole gluteenittomia.
Kommentit