Meillä oli eilen rakkaan poikamme kastejuhla ja sinne tuli tietysti leivottua kakkuja. Tässä yksi kakku, lohivoikkari hyydytetyssä muodossa tällä kertaa ja gluteenittomana versiona.

1332680867_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Ohje:

(tällä ohjeella tulee kakku 26cm:n irtopohjavuokaan)

 

Pohja:

n. 12-15 palaa vuokaleipää (esim. Fazerin ruispaahto)

kostutukseen lihalientä tai maitoa

Täyte:

400g lämminsavulohta

200g lohituorejuustoa

200g maustamatonta tuorejuustoa

250g smetanaa (iso purkki)

2 suolakurkkua

1 purjo

6 liivatelehteä

½ dl maitoa/lihalientä


Koristeluun:

300g kylmäsavulohta

limeä

sitruunaa

herneenversoja

 

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, niin kakku on helpompi siirtää tarjoilulautaselle.

2. Leikkaa vuokaleivän paloista kovat reunat pois ja asettele sitten palat vuokaan tiiviisti. Kostuta maidolla tai lihaliemellä. (Huom! Lihaliemi ei ole gluteenitonta)

3. Valmista täyte: Hienonna purjo ja suolakurkut sekä lohi kulhoon.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

5. Lisää tuorejuustot ja smetana kulhoon ja sekoita täyte tasaiseksi massaksi.

6. Kuumenna maito (tai lihaliemi) kuumaksi ja lisää sen joukkoon liotetut liivatelehdet.

7. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

8. Kaada sitten täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

9. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Koristeena voi käyttää muutakin, mitä tässä mainitsin. Vain mielikuvitus on rajana.

 

Itse tein kakun gluteenittomana ja leipänä oli Semperin moniviljaleipä. Kostutukseen käytin maitoa, koska lihaliemikuutiot eivät ole gluteenittomia.