Tämmöistäkin kakkua tarjottiin poikamme ristiäisissä. Tähän oli idea muhinut päässäni jo kauan aikaa ennen juhlia ja sitten piti vain saada ideasta toteutuskelpoinen.

1332847651_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:

(Tämä kakku on tehty korkeaan raunavuokaan ja on halkaisijaltaan 24cm.)

 

Pohja:

(gluteeniton kaakaokääretorttupohja)


4 kananmunaa

lasillinen perunajauhoja/gluteenittomia jauhoja

lasillinen sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

1. Ota kolme samankokoista lasia ja riko kananmunat yhteen niistä.

2. Mittaa sitten toiseen lasiin sokeria yhtä paljon, kun on kananmuniakin.

3. Kolmanteen lasiin mitataan jauhot niin, että jauhoja, kaakaojauhetta ja leivinjauhetta on yhteensä saman verran, sokerin ja kananmunien kanssa.

4. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten siivilän läpi joukkoon jauhoseos ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 8-10 minuuttia.

6. Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja jäähdytä.

 

Täyte:


suklaakerros:


2 dl flora vanillaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 levy tummaa suklaata (n. 150g)

3 liivatelehteä

½ dl flora vaniljaa


sitruskerros:


2 dl flora vaniljaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl sitruskiisseliä

n. 1 dl lemon curdia

6 liivatelehteä

½ dl flora vaniljaa

 

kostutukseen maitoa

 

1. Keitä ensin sitruskiisseli. Mittaa sitä varten 3 dl appelsiinimehua ja n. ½ dl sitruunamehua kattilaan ja maizenaa paketin ohjeen mukaan. Keitä 3 minuuttia ja anna jäähtyä. (toki kiisselin voi tehdä perinteiseen tyylin perunajauhoillakin)

2. Leikkaa kääretorttupohjasta irtopohjavuokaan sopivan kokoinen pohja kakulle ja kostuta maidolla. (pohjan päälle voi sipaista myös kerroksen lemon curdia)

3. Vatkaa 4 dl flora vaniljaa vaahdoksi ja jaa sitten vaahto kahteen yhtä suureen osaan.

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

6. Vatkaa tuorejuustot vaniljavaahtojen joukkoon.

7. Lisää sitten toiseen vaahtoon sulatettu suklaa.

8. Kuumenna ½ dl flora vaniljaa ja sulata sen joukkoon 3 liivatelehteä. Lisää sitten liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.

9. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin. Valmista sillä välin loppuun sitrustäyte.

10. Lisää jäähtynyt sitruskiisseli ja lemon curd vaniljavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

11. Kuumenna ½ dl flora vaniljaa ja sulata sen joukkoon 6 liivatelehteä. Lisää sitten liivateseos ohuena nauhana sitrustäytteen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.

12. Kaada sitten sitrustäyte suklaatäytteen päälle vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.


Itse halusin koristella kakun hedelmillä, mutta kakun voisi ihan hyvin tarjoilla ilman koristuksiakin. Tai vaikka pursottaa reunoille kermapursotukset. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Hedelminä minulla oli säilyke persikoita, mandariinilohkoja, ananasta ja tuoreita kiivejä ja tummia viinirypäleitä. Hedelmien päälle tein vielä kiilteen hyytelösokerista.