Vappuhan ei ole vappu laisinkaan, jollei tarjolla ole munkkeja ja mielellään vieläpä tuoreita itse paistettuja sellaisia. Tämän ohjeen nappasin Canelialta ja olivat tosi helppoja tehdä ja niin makoisia, että kaikki upposi parempiin suihin.


1335952737_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje:


2 kananmunaa

½ dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

½ dl juoksevaa margariinia

200 g sitruunarahkaa (Valio)

 

Paistamiseen:


1 l rypsiöljyä

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään eri kulhossa.

3. Sekoita juokseva margariini sitruunarahkan joukkoon.

4. Lisää sitten kuivat aineet ja rahkaseos munavaahdon joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

5. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia ja leivo sen jälkeen taikinasta pyöreitä munkkeja. Jaa taikina ensin kolmeen osaan ja sitten vielä jokainen kahdeksaan osaan ja pyörittele palloiksi jauhoja apuna käyttäen.

6. Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa n. 170-180 asteiseksi. Jos sinulla ei ole paistomittaria, voit kokeilla rasvan kypsyyttä vaalealla leipä palasella. Rasva on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.

7. Paista munkit kauniin ruskeiksi ja nostele sitten reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan hetkeksi.

8. Sokeroi munkit lämpiminä.

Muista olla varovainen rasvan kanssa. Mikäli rasva syttyy palamaan, tukahduta palo kattilan kannella. Älä käytä vettä!