Tässä on erittäin helppo ja hyvä perusmurotaikinan ohje. Tällä ohjeella voi valmistaa piiraiden pohjia, erilaisia leivospohjia sekä pikkuleipiä. Pikkuleipiin saa makua lisäämällä taikinaan esim. sitruunamehua, pähkinärouhetta tai kaakaojauhetta.

Tässä kuitenkin ihan perus ohje:

 

300 g vehnäjauhoja (= n. 4½ dl)

200 g margariinia/voita

100 g sokeria (= n. 1 1/4 dl)

50 g kananmunaa (=1kpl)

1. Rasvan pitää olla huoneenlämpöistä.

2. Pilko rasva pieniksi kuutioiksi ja mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon.

3. Käytä lapavatkainta sekoitukseen.

4. Sekoita keskinopeudella kunnes taikinasta muotoutuu yksi kiinteä "pallo"

5. Litistä taikina ohueksi ja laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin vähintään tunniksi ennen käyttöä.

6. Taikina säilyy noin kaksi viikkoa jääkaapissa hyvin pakattuna.

7. Jääkaappikylmä taikina pehmennetään yleiskoneessa ennen käyttöä. Vain sen verran sekoitusta, että se on hieman pehmennyt.

1272371777_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1272371804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e