Pitkästä, pitkästä aikaa tuli leivottua suolaista piirakkaa. Pakastimessa sattui olemaan vielä muutama kesällä kalastettu kirjolohifile, joten siitä sitten vaan piirakkaa kehittelemään. Pohjaksi valikoin saman ohjeen, jolla aikaisemminkin olen suolaisia piirakoita leiponut. Kylläpä se maistui hyvältä pitkästä aikaa... miehellekin kelpasi oikein hyvin.

1255019698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

(piirasvuokaan)

Pohja:

1 dl perunasosejauhetta (tai hiutaleita)

2 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

100 g kylmää margariinia

1 dl kylmää vettä

Täyte:

Kirjolohta (n. 400-500g/1 file)

wokvihanneksia

2 kananmunaa

1 prk creme fraichea

n. 1 dl ruokakermaa

suolaa

yrttimaustetta

sitruunapippuria

(juustoraastetta)

1. Valmista ensin pohja. Mittaa pohjaa varten kuivat aineet kulhoon. Lisää joukkoon jääkaappikylmä margariini ja nypi seos murumaiseksi.

2. Lisää sitten joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa.

3. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä, pistele pohja haarukalla.

4. Esipaista pohjaa 225 asteissa uunissa n. 5 minuuttia.

5. Kuutioi lohifile ja paista kuutiot pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

6. Sekoita kananmunat, creme fraiche ja ruokakerma kulhossa. Lisää mausteita maun mukaan.

7. Lisää piirakkapohjan päälle lohikuutioita ja wokvihanneksia vuorotellen ja kaada lopuksi kerma-munaseos päälle. (Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta paiston puolivälissä.)

8. Paista n. 30 minuuttia 225 asteissa uunissa alimmalla ritilätasolla.