Viime viikonloppuna juhlimme hyvän ystäväni polttareita ja minulla oli kunnia tehdä sinne kakku. Suuret oli suunnitelmat, mutta helle pilasi kyllä kaiken. Ongelmana oli myös se, että kakku matkasi kylmälaukussa noin 500km, joten en halunnut missään nimessä tehdä kermakkua, jonka puolesta olisin saanut pelätä koko matkan. Päädyin sitten tekemään masipaanista prinsessakakun tyylisen kakun.

1279283764_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hiukan oli yön aikana pinta alkanut kupruilla, mutta muuten kakku oli säilynyt yllättävän hyvin.

Tässä on 3 munan vaalea peruskakkupohja, jonka kostutin maidolla. Välissä täytteenä on pätkismoussea. Marsipaanin alla on tomusokerista ja margariinista tehty sokerikreemi. Kukat ovat marsipaania, jota värjäilin wiltonin pastaväreillä sopivan väriseksi. Kakun päälliseen sekoitin hieman myös sokerimassaa marsipaanin joukkoon ja värjäsin sinisellä pastavärillä. Sinen värimaailma lähti tulevan morsiammen tanssimekon väristä.

Kakku oli hyvää, mutta pätkismousse oli todella makeaa. Itse, kun en yleensä tee kovinkaan makeita kakkuja. Halusin kuitenkin hieman erilaisen kakun ja porukassa oli mansikka-allerginen henkilö, joten mansikkakakku jäi luvuista pois heti alkuunsa.