Tuossa jo laitoin aikaisemmin postauksen maalaamastani kärppien logosta. Se tuli tämmöisen kakun päälle, johon yritin saada teemaan sopivaa ulkonäköä muutenkin.

Pohjana kakussa on 4 munan vaalea sokerikakkupohja. Ohjeen löydät täältä.

Välissä toivomusten mukaan vadelmaa ja banaania. Tein sellaisen liivatteella hyydytettävän täytteen, johon laitoin 2 banaania, n. 100 g vadelmia, n. 1 dl vadelmahilloa ja purkin (2dl) rahkaa sekä hieman vaniljasokeria. Soseutin kaikki aineet keskenään tehosekoittimessa tasaiseksi pirtelöksi. Pirtelöä tuli aika paljon, joten otin siitä n. 4 dl täytettä varten. Tuohon määrään laitoin 3 liivatelehteä. Lisäksi tein pienen annoksen (n. 1dl) vaniljakreemiä, jonka lisäsin tuohon täytteeseen.

Kakun kostutin sekamehulla. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa kakun kokoamista reunavuokaan ja hyvin onnistui. Se olikin todella kätevä apu täyttämisessä ja täytettä sai reilusti väleihin. Itselläni ei varsinaista reunavuokaa ole, mutta irtopohjavuoan reunus ajoi ihan saman asian. Lisäksi siinä on vielä hieman säätö varaakin.

Kakun pinnan päällystin ensin sokerikreemillä.

Sokerikreemin ohje:

125 g margariinia

½ tl vaniljasokeria

n. 4 dl tomusokeria

1 rkl vettä

1. Vaahdota pehmeä margariini sähkövatkaimella ja lisää vaniljasokeri joukkoon.

2. Jatka vaahdottamista voimakkaasti ja lisää samalla tomusokeria pienissä erissä. ( 4-5 erässä)

3. Lisää lopuksi vesi ja jatka vielä vaahdottamista hetken aikaa.

Jos kreemi on liian kovaa levitettäväksi, sitä voi varovasti pehmentää mikrossa.

Pursotukset on keltaiseksi värjättyä flora vispiä. Lisäksi reunoilla on lakumatosta leikkaamiani mustia tankoja. Pinnalla koristeena salmiakkihippuja. Kuvan alla siis on sokerikreemi. Tuohon kuvan ympärille levittelin pursotuksissa käyttämääni flora vispiä.

Toivottavasti kakku maistuu kärppäfaneille!