Uusimmassa Yhteishyvän ruokaliitteessä oli paljon ihania salaatteja. En kuitenkaan huomannut tehdä minkäänlaista kauppalistaa ostoksille lähtiessäni, joten ulkomuistin varassa jäi osa tarveaineista ostamatta. Tein sitten ostamistani aineista paria ohjetta muuntelemalla omanlaiseni iltapalasalaatin.
Ohje:
1 ruukkusalaatti
1 paketti arlan fetajuustoa (itselläni oli tavallista ja yrttimaustettua)
n. 200g katkarapuja (pakaste)
hunajamelonia (pieni puolikas)
vajaa litra tuoreita mansikoita
Kastike:
3 mansikkaa
2 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
1. Pese salaatinlehdet ja kuivaa ne. Asettele sitten laakealle vadille.
2. Kuutioi fetajuusto.
3. Leikkaa hunajamelonin puolikas suikaleiksi, poista kuori ja kuutioi hedelmäliha.
4. Perkaa ja siivuta mansikat.
5. Huuhtele katkarapuja kylmässä vedessä ja valuta ne hyvin.
6. Valmista kastike: Murskaa mansikat haarukalla. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
7. Kokoa salaatti haluamallasi tavalla salaatinlehtien päälle. Kaada kastike päälle ja tarjoile heti. Kyytipojaksi sopii esim. yrttivoipatongit.
Kommentit