Halusin tehdä pienen annoksen sinappia itse. Kaupasta löytyi auran sinappijauhetta ja siitä tulikin oikein maukas sinappi. Sain tästä annoksesta 3 pientä purkkia, joista yhden jätin meille kotiin ja kaksi muuta vein jouluviemisiksi sukulaisille.
Ohje:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sinappijauhetta
1, 5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl etikkaa
2 rkl konjakkia
1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon ensin kerma, ja sitten kananmuna. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Samalla se myös hieman sakenee. Jäähdytä.
2. Lisää jäähtyneeseen sinappiin etikka ja konjakki. Purkita sinappi desinfioituihin purkkeihin. Desinfioi purkit esimerkiksi kiehuvassa vedessä tai 100-asteisessa uunissa. Säilytä sinappia jääkaapissa.
Kommentit